۱۸۰ رتبه بین‌المللی قرآنی رکوردی بی‌نظیر برای ایران اسلامی
کد خبر: 3779428
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۰

۱۸۰ رتبه بین‌المللی قرآنی رکوردی بی‌نظیر برای ایران اسلامی

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: حدود ۱۸۰ رتبه بین المللی در مسابقات قرائت و حفظ قرآن کریم حکایت از توانمندی است که در این ۴۰ سال بوجود آمده است که فکر نمی‌کنم این ظرفیت و رکورد را کشور اسلامی دیگری داشته باشد.

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: «مهدی قره شیخلو» درباره دستاوردهای چهل ساله انقلاب در عرصه قرآنی گفت: به لطف خدا ما در این چهل سال در عرصه های مختلف قرآنی پیشرفت های چشمگیری داشته ایم طوری که اگر امروز را با قبل از انقلاب قیاس کنیم شاهد پیشرفت های زیادی در زمینه های قرآنی خواهیم بود.

تعداد قاریان و حافظان قبل و بعد از انقلاب 

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: به عنوان مثال ما قبل از انقلاب وقتی می خواستیم تعداد قاریان و حافظان مطرح و درجه یک خود را شمارش کنیم تعداد مجموع آنها شاید به 30 نفر هم نمی رسید ولی امروز در کشور هزاران نفر قاری و حافظ قرآن داریم که این افراد به صورت تخصصی بر روی حفظ و تلاوت کار کرده اند و دارای مقام های بین المللی هستند.

قره شیخلو تاکید کرد: حدود 180 رتبه بین المللی در مسابقات قرائت و حفظ قرآن کریم حکایت از توانمندی است که در این چهل سال بوجود آمده است که فکر نمی کنم این ظرفیت و رکورد را کشور اسلامی دیگری داشته باشد.

این فعال حوزه قرآنی با اشاره به این که باید دستاوردهای قرآنی طی این چهل سال را قدر بدانیم افزود: لازم به ذکر است که با تراز قرآنی متصور برای انقلاب اسلامی و کشور فاصله زیادی داریم، احساس می کنیم برای رسیدن به نقطه مطلوبی که جامعه قرآنی به دنبال آن است باید تلاشمان را هر روز بیشتر کنیم.

وی تاکید کرد: به عنوان مثال یکی از افق هایی که در کشورمان به فرموده مقام معظم رهبری ترسیم شده این است که در کشوری که بر اساس اسلام اداره می شود حتی یک نفر هم نباید وجود داشته باشد که نتواند قرآن را به صورت صحیح بخواند و این آرمان هنور تحقق پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: در جای دیگری هم حضرت آقا فرموده اند که باید 10 میلیون حافظ قرآن در کشور وجود داشته باشد ولی هنوز اتفاق چشمگیر و قابل قبولی با این عددی که ایشان فرموده اند نیافتاده است. از این قبیل کار های عقب افتاده زیاد داریم که باید توجه بیشتری به فرهنگ قرآنی داشته باشیم.

با تجربه چهار دهه باید برای برای دهه پنجم انقلاب برنامه منسجم تدوین کرد

قره شیخلو افزود: با توجه  به تجربه ای که در این چهل سال به دست آورده ایم باید برای دهه پنجم انقلاب یک برنامه منظم، منسجم، دقیق و تاثیر گذار را تدوین کنیم.

قره شیخلو با انتقاد از عدم تخصیص بودجه قرآنی در سال 98 گفت: خود این موضوع باعث می شود تا روند رو به جلوی فعالیت های قرآنی و رسیدن به اهداف بزرگ قرآنی با مشکل مواجه شود، عدم مشارکت های مردمی و خیرین در بخش قرآنی نیز مشکل دیگری است که جامعه قرآنی با آن مواجه است و راه برون رفت از این موضوع این است که مدیریت کلان قرآنی در کشور را توسط مردم و خیرین مورد حمایت قرار گیرند.

وی ادامه داد: طرح و برنامه های به روز، در پیشرفت های قرآنی نقش به سزایی را ایفا می کند و باید برنامه ها متناسب با نیاز های روز مردم مدون شود.

وی با بیان اینکه در نقاط  دور افتاده کمبود مربی قرآن داریم گفت: کم بودن نیروهای انسانی کارآمد در این بخش احساس می شود و برای این بخش نیز باید برنامه ریزی شود.

تعداد ترجمه و تفسیر قرآن قبل و بعد از انقلاب

قره شیخلو در پاسخ به این سوال که در بخش ترجمه و تفسیر، کشور دارای چه جایگاهی است تصریح کرد: بعد از انقلاب در حوزه ترجمه قرآن، گام های خیلی خوبی برداشته شده است، قبل از انقلاب تعداد ترجمه هایی که به زبان فارسی وجود داشت اندک و انگشت شمار بود ولی امروز تعداد ترجمه ها به بیش از 70 ترجمه رسیده است.

وی ادامه داد:مترجمین مختلفی طی این سال ها قرآن را به زبان فارسی ساده و روان ترجمه کرده اند. در تفسیر هم، چون یک کار کاملا تخصصی تلقی می شود نسبت به گذشته و قبل از انقلاب تنوع در تولیدات تفسیری قرآن رشد چشمگیری داشته ایم طوری که امروز در مجمع عالی تفسیر، ستاد عالی تفسیر، دفاتر مراجع و ... تربیت مفسرین قرآنی انجام می پذیرد.

استفاده از ظرفیت های نوین برای توسعه فعالیت های قرآنی

قره شیخلو با بیان اینکه با پیشرفت تکنولوژی باید از ظرفیت های نوین برای توسعه فعالیت های قرآنی نیز استفاده شود تاکید داشت: خیلی از تولیدات و محصولات ما در این عرصه به کودکان، نوجوانان، جوانان و متخصصین حوزه قرآنی اختصاص دارد و باید تلاش شود تا تنوع آنها برای پاسخ به نیاز های مختلف افزایش پیدا بکند.

وی در بخش پایانی افزود: آینده قرآنی کشور بستگی به عملکرد فعالین قرآنی دارد، اگر درست و با برنامه ریزی عمل کنیم آینده نیز قطعا آینده خوبی خواهد بود ولی اگر خدای ناکرده مسئولین و فعالین قرآنی اهمال و بی توجه به این امر باشند فرصت سوزی می شود و آینده، آینده خوبی نخواهد بود. هرچقدر ما با دلسوزی و با درایت دقیق، قدم برداریم آینده مقبول تری در انتظار ما است.

وی در پایان تاکید کرد: وجود استثناهایی مثل محمد حسین طباطبایی به منزله یک قله است که از طریق آن می توان دامنه آن را با تربیت جوانان و نوجوانان بیشتر کرد،باید از ظرفیت محمد حسین طباطبایی ها استفاده بهینه داشته باشیم تا با الگو سازی دامنه های زیادی از نوجوانان تشکیل و رشد پیدا کنند.

انتهای پیام

captcha