16 درصد دانش‌آموزان سفیران سلامت هستند/ افتتاح 120 سالن ورزشی
کد خبر: 3805538
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۹
در همایش سفیران سلامت بیان شد:

16 درصد دانش‌آموزان سفیران سلامت هستند/ افتتاح 120 سالن ورزشی

گروه سلامت ــ در همایش نمادین سفیران سلامت دانش‌آموزی، با اشاره به تربیت بیش از دو میلیون سفیر سلامت از میان جامعه دانش‌آموزی بر لزوم ایجاد زمینه‌های ارتقای سلامت نسل آینده تأکید شد.

16 درصد دانش‌آموزان سفیران سلامت هستند/ افتتاح 120 سالن ورزشیبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش نمادین سفیران سلامت دانش‌آموزی که امروز، دوم اردیبهشت‌ماه، در دومین روز از هفته سلامت در سالن فاطمه الزهرا(س) شهرری برگزار شد، با بیان اینکه حدود دو میلیون سفیر سلامت تربیت کرده‌ایم، اظهار کرد: این تعداد 16 درصد جمعیت دانش‌آموزان را شامل می‌شود.

وی اظهار کرد: براساس مستندات علمی، سلامت نسل بعد با رفتارهای دوران‌ نوجوانی شکل می‌گیرد و بسیاری از رفتارهای پرخطر نیز در همین سنین اتفاق می‌افتد. همچنین در سنین نوجوانی شاهد رفتارهایی که منجر به چاقی، کم‌تحرکی، مصرف دخانیات، تمایل به مصرف موادمخدر یا بعضا رفتارهای پرخطر جنسی می‌شود، نیز هستیم.

وی بیان کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفته است که از جمله آن می‌توان به وضعیت سفیران دانش‌آموزی اشاره کرد که می‌تواند در زمینه ارتقای سلامت نسل آینده مؤثر باشد.

حریرچی یادآور شد: از هر 10 نفر نوجوان، هشت نفر کمتر از هشت ساعت در روز ورزش می‌کنند؛ 25 درصد دانش‌آموزان دارای چربی خون بالا هستند و 25 درصد دیگر به طور مرتب مسواک نمی‌زنند. از هر چهار دانش‌آموز نیز یک نفر میان وعده ناسالم مصرف می‌کند.

وی تأکید کرد: باید دست به دست هم دهیم تا رفتارهای خود را تصحیح و آن را به عادات خوب مبدل کنیم، چرا که 80 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است. بسیاری از بیماری‌های دوران جوانی و میان‌سالی ریشه در عادات بد دوران کودکی و نوجوانی دارد. در افراد 40 ساله شاخص «دی ام اف» دندان کشیده، پر کرده یا تغییر کرده حدود 12 است؛ این نشان از بهداشت ضعیف دوران کودکی دارد.

در این همایش همچنین مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه برنامه سفیران سلامت به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود، اظهار کرد: در سال‌های گذشته قدم‌های خوبی برای سلامت دانش‌آموزی در وزارت آموزش و پرورش برداشته شده است. برای اینکه تمامی پیام‌های سلامت به دانش‌آموزان برسد، درس بهداشت و سلامت در پایه دوازدهم مدارس تعیین و با تدوین کتب آن امروز در مدارس تدریس می‌شود. همچنین این درس به منزله واحد عمومی در دانشگاه فرهنگیان گنجانده شده و گذراندن آن برای تمامی معلمان آتی الزامی شده است.

حمیدی با اشاره به شعار هفته ملی سلامت گفت: برای تحقق این شعار باید از نیروی عظیم دانش‌آموزی استفاده کنیم، ما به دنبال این هدف هستیم که مسئولیت‌پذیری و جمع‌پذیری دانش‌آموزان را افزایش داده تا آموزه‌های سلامت را گرفته و در زندگی خود مورد استفاده قرار دهند.

وی تأکید کرد: سفیران سلامت امروز پیام‌رسان آموزه‌های سلامتی و دانش‌آموزی به 14 میلیون دانش‌آموز هستند که این 14 میلیون دانش‌آموز در جمعیت 22 میلیونی خانواده حضور دارند.

حمیدی همچنین از افتتاح 120 سالن ورزشی ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی خبر داد و گفت: با افتتاح این سالن‌ها درصدد هستیم تا زمینه‌های سلامت نسل آینده را نیز فراهم کنیم.

امیرعلی نعمت‌الهی، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دولت در برنامه ششم توسعه توجه‌ ویژه‌ای برای ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان، دارد، گفت: جذب دانش‌آموزان به طرح سفیر سلامت انجام شده است تا پیام‌آور سلامت و بهداشت در محیط آموزشی و خانواده و محل سکونت باشند.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش اقدامات مؤثر دیگری را نیز در حوزه بهداشت آغاز کرده و دروسی در پایه‌های مختلف با این هدف در نظر گرفته است. همچنین آموزش و پرورش برای بهبود این روند فعالیت‌های مثبتی مانند برگزاری المپیادهای ورزشی را داشته است.

نعمت‌الهی تصریح کرد: در سند تحول بنیادین که به منزله برنامه آموزش و پرورش دنبال می‌کنیم و در همه اقدامات ما، موضوع ارتقای سلامت دانش‌آموزان اشاره شده است.

وی ادامه داد: همچنین درس سلامت و بهداشت برای اولین بار اجرا شده است و دو واحد درسی برای دانشگاه فرهنگیان و درسنامه جامع سلامت دانش‌آموزان نیز در نظر گرفته شده است.

نعمت‌الهی گفت: دستورالعمل آمادگی کلاس‌های درس در شرایط بحران مورد تأکید رئیس‌جمهور و وزیر آموزش و پرورش است و باید هرچه زودتر تدوین شود. توصیه من به همه مدیران این است که موضوع ورزش و تربیت بدنی برای پایه‌های اول، دوم و سوم را با استفاده از ظرفیت‌های قانونی مورد توجه قرار دهند و نسبت به تغییر کاربری اقدام کنند.

در ادامه این مراسم، محمد صیدلو، مدیرکل شهرستان‌های استان تهران با تأکید بر موضوع مدرسه محوری: اگر قرار است برای ۱۰ سال آینده تصمیمی بگیریم، باید بر پیشگیری تکیه کنیم تا در سال‌های آینده بیمارستان و زندان نسازیم و بر کیفیت آموزش و پرورش افزوده شود.

وی تأکید کرد: آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران نسبت به آموزش و پرورش با کیفیت آمادگی دارد.

انتهای پیام

 

 

captcha