تحول در علوم انسانی نیازمند تعامل حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌هاست
کد خبر: 3805637
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲

تحول در علوم انسانی نیازمند تعامل حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌هاست

گروه اجتماعی ـ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با تعامل حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها می‌توان برای ارتقا و تحول علوم انسانی اقدامات موثری را انجام داد.

به گزارش ایكنا از فارس، نشست مشترک منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با هیئت رئیسه و اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز ظهر امروز، 2 اردیبهشت‌ماه در تالار دکتر مصطفوی این دانشگاه برگزار شد.
این مراسم با حضور مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، نظرپور معاون اداری مالی و عبداللهی‌نژاد مدیر روابط عمومی وزارت علوم ترتیب یافت و شرکت‌کنندگان در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های آموزش عالی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
منصور غلامی، وزیر علوم در جمع اساتید دانشگاه شیراز گفت: علوم انسانی جوشیده از درون جامعه است و با تعامل حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها می‌توان برای ارتقا و تحول علوم انسانی اقدامات موثری را انجام داد.
وی افزود: امروزه دانش‌آموزان مستعد از رشته‌های علوم انسانی و حتی علوم پایه و مهندسی استقبال نمی‌کنند که این یک بیماری جدی برای جامعه است.
وزیر علوم تأكید كرد: ضروری است که برای این مشکل فکری کرد، چراکه از ادامه این روند برای آینده کشور خسارات سنگین را در پی دارد.
توجه به منزلت اعضای هیئت علمی، تحول و نوآوری در آموزش، روند طولانی نوگشایی رشته‌ها، جهت‌دهی به فعالیت‌های پژوهشی، محدودیت منابع و کمبود بودجه، ضرورت بهسازی و تجهیر امکانات دانشگاهی، اصلاح نگاه مسئولان برنامه و بودجه به دانشگاه و کاهش گرنت و درنتیجه افت کیفیت پژوهشی از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده توسط اساتید حاضر در جلسه بود.
بی توجهی به علوم انسانی، چاپ مقالات کم کیفیت در برخی مجلات داخلی، ضرورت حرکت دانشگاه‌ها به سمت کارآفرینی، به‌کارگیری افراد توانمند برای شتاب‌دهی به فناوری، تقویت شاگرد پروری در دانشگاه، گلایه از کمیت‌گرایی صرف در دانشگاه، حمایت بیشتر از فعالیت‌های فرهنگی، رسیدگی به معیشت اساتید جوان، تورم آموزش عالی در کشور، ضرورت پاسخگویی به نیازهای جامعه، تعامل با سایر وزارتخانه و بازتعریف آموزش عالی متناسب با نیازهای جامعهاز دیگر مواردی بود که اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز در نشست مشترک با وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری بیان کردند.
حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز هم در این نشست به تشریح سیاست‌های کلان این دانشگاه پرداخت و اعتدال در همه شئون دانشگاه، حضور اعضای هیئت علمی در جامعه برای حل مشکلات و رفع چالش‌ها، تعامل مناسب با دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف استان، جوان‌گرایی در انتصاب‌ها، استفاده از بانوان عضو هیئت علمی در مدیریت‌ها، توجه بیش از پیش به کیفیت آموزشی و پژوهشی، توسعه آزمایشگاه مرکزی و گسترش ارتباطات علمی بین‌المللی را از سیاست‌های کلان دانشگاه شیراز برشمرد.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به موضوع ارتباط با صنعت گفت: این موضوع مورد حمایت دانشگاه شیراز است و ضروری است که ساز و کار آن به طور دقیق مشخص شود.
برومند، معاون پژوهشی وزارت علوم هم در این جلسه گفت: وزارت علوم باید سیاست‌گذاری، نظارت و ارزیابی کند و اجرا به دانشگاه‌ها واگذار شود.
وی تأکید کرد: دانشگاهی مثل دانشگاه شیراز این توانمندی را دارد که آیین‌نامه‌ها، سیستم‌ها و رویه‌های مورد نظر خود را با هدف کارآمدی بیشتر طراحی واجرا كند.
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: مردم به دانشگاه اعتماد دارد و از ما انتظار است که پژوهش در راستای مشکلات جامعه صورت پذیرد.
برومند با بیان اینكه روند جهانی به سمت ادغام دانشکده‌ها می‌رود و رشته‌های مادر می‌مانند و ما هم باید به این مهم توجه كنیم، گفت: بالا رفتن قیمت ارز مشکلاتی را برای فرصت‌های مطالعاتی ایجاد کرده اما تلاش شده که آمار نسبت به سال گذشته کاهش نیابد.
معاون پژوهشی وزیر علوم به پژوهش مورد نیاز دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: سازمان‌های دولتی باید بودجه پژوهشی خود را شفاف اعلام کنند تا تعامل مناسب دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها صورت گیرد.
انتهای پیام

captcha