شبکه‌های برون مرزی؛ سواره نظام نبرد رسانه‌ای
کد خبر: 3811527
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷

شبکه‌های برون مرزی؛ سواره نظام نبرد رسانه‌ای

گروه هنر ــ سهیل کریمی، مستندساز و پژوهشگر رسانه گفت: در حال حاضر که نبرد رسانه‌ای یکی از جبهه‌های جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران است، شبکه‌های برون مرزی می‌توانند به عنوان سواره نظام نبرد رسانه‌ای عمل کنند.

سهیل کریمی، مستندساز و پژوهشگر رسانه در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایکنا در واکنش به انسداد حساب کاربری شبکه‌های برون مرزی اظهار کرد: این اتفاق عجیب نیست؛ یعنی سابق بر این هم برخی ماهواره‌های غربی آنتن پرس تی وی را بستند، این حرکت نمایان‌گر تأثیر‌گذاری پرس‌ تی وی و شبکه‌های برون مرزی ایران نسبت به افکار عمومی است، این اقدام یک اعتراف صریح است که آن‌ها از شبکه‌های ایرانی می‌ترسند، این واکنش در واقع نشان‌دهنده شعاری بودن آزادی  بیان در اروپا و آمریکاست زیرا آن‌ها که از جریان آزاد اطلاع دم می‌زنند در بسیاری مواقع در مقابل آن ایستادگی کرده‌اند.
این فیلمساز ادامه داد: مسدودسازی شبکه‌های برون مرزی می‌تواند یکی از افتخارات ایران باشد. البته به شرط این‌که پرس تی وی هم از این فرصت برای روشنگری بیشتر استفاده کند و پیام خود را به مخاطبان غیرایرانی برساند که جریان آزاد اطلاعات تنها یک مانور تبلیغاتی است و بیان اینگونه مفاهیم تنها یک ژست عوام‌فریبانه است.
این پژوهشگر رسانه در پاسخ به این پرسش که این اقدام تا چه اندازه در شناخت فضای رسانه‌ای حاکم در جهان مؤثر بوده گفت: طبیعتاً با توجه به این‌که بلندگوهای رسانه‌‌ای جهان همیشه در تلاش‌اند ایران را یکی از مصادیق مبارزه با آزادی بیان نشان دهند قطعاً افکار عمومی را متوجه این ادعای واهی خواهد کرد. شبکه‌های برون مرزی همیشه درصد آن‌اند که ماهیت اصلی غرب و آمریکا را با چهره‌ای عریان به مخاطبان خود نشان دهند و این اتفاق می‌تواند یک کاتالیزور برای این موضوع باشد که این فرایند را تسریع کند.
وی با بیان این‌که شبکه‌های برون مرزی چگونه قادرند هجمه‌های رسانه‌های غربی را خنثی کنند، تأکید کرد: تقویت شبکه‌های برون مرزی یکی از ساده‌ترین اقدامات است، تخصیص آنتن به برنامه‌های مخاطب محور است، مخصوصاً برنامه‌هایی که با ذائقه مخاطب غربی همخوان باشد و فهم آن برای مخاطب دشوار نباشد یکی دیگر از این قبیل اقدامات است، برای مثال مانور پرس‌ تی وی و دیگر شبکه‌های برون مرزی در هنگام دستگیری مرضیه هاشمی یکی از اقدامات خوب این شبکه‌ها بود که بازتاب وسیعی در جهان داشت. با تولید برنامه‌های خوب هم می‌توان از آنتن بهره درست گرفت و هم می‌توان هجمه‌های رسانه‌های غربی را خنثی کرد و نقش روشنگرانه این برنامه‌ها قطعاً بازتاب مثبتی در میان مخاطبان خواهد داشت. 
کریمی با اشاره به اینکه این قبیل اقدامات نمی‌تواند عامل بایکوت جمهوری اسلامی باشد اظهار کرد: این قبیل اتفاقات همواره رخ داده است و غربی‌ها همیشه در تلاشند تا با آرمان‌های جمهوری اسلامی مقابله کنند اما همیشه دود آن به چشم خودشان رفته است و این اقدامات را باید به فال نیک گرفت و منتظر این باشیم بتوان از این فضا بهره کافی برد.
وی با بیان اینکه باید از شبکه‌های برون مرزی باید به عنوان یک پروژه بزرگ ملی، نظامی و امنیتی مطرح شوند، اظهار کرد: سال ۱۳۹۰ برای رفتن به سوریه اقدام کردم و از اولین مستندساز‌هایی بودم که در این کشور حضور یافتم و به‌ عنوان خبرنگار هم در برخی خبر‌گزاری‌ها فعالیت می‌کردم و این تجربه سبب شد که کاملاً دریابم که جنگ امروز، نبرد رسانه‌هاست. برای پیروزی در این نبرد صداوسیما باید بودجه خاصی به شبکه‌های برون‌مرزی اختصاص دهد تا از سیطره نفوذ آن در جهان بهره برداری لازم به عمل آید.
انتهای پیام
captcha