نظریه اقتصادی اسلام؛ راه‌گشا در اوضاع آشفته‌ اقتصادی
کد خبر: 3482055
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲
اکبرنژاد تأکید کرد:

نظریه اقتصادی اسلام؛ راه‌گشا در اوضاع آشفته‌ اقتصادی

گروه اجتماعی: رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه ایلام گفت: اصول اخلاقی اسلام مستقیماً بر اقتصاد اسلامی تأثیر مثبت دارند و هر کدام به روش و شیوه‌ای خاص در اقتصاد نقش می‌آفرینند برخی مانند رعایت عدل و انصاف و اصل مساوات، ظلم و ستم را از جامعه برمی‌دارند.

حجت‌الاسلام و السلمین مهدی اکبرنژاد، رییس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه ایلام امروز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از ایلام، اظهار کرد: امروزه علم اقتصاد در زندگی افراد جامعه نقش اساسی دارد جامعه صنعتی باعث پیچیده‌تر شدن امور زندگی شده و محصولات متنوع، تولیدات گوناگون، قیمت‌های متفاوت و متغیر و از طرف دیگر نیازهای بی‌شمار انسان امروزی، همه از مواردی است که نقش اقتصاد را در زندگی نمایان می‌کند.
 
وی با بیان اینکه نظریه‌های مختلف در اقتصاد نیز بر پیچیدگی اوضاع اقتصادی جهان تأثیرگذارند، تصریح کرد: نظریه‌ای که در این اوضاع آشفته اقتصادی جهان می‌توان راه گشا و مورد توجه جدی قرار بگیرد نظریه اقتصادی اسلام است. مبنای اصلی در این نظریه رعایت اخلاق در اقتصاد است که هم در قرآن و هم در روایات پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) مورد عنایت ویژه قرار گرفته است.
 
عضو هیئت ‌علمی دانشگاه ایلام با بیان نظریه اقتصادی اسلام از مترقی‌ترین نظریه‌های اقتصادی جامعه امروز است که بر مبنای اصولی مانند برقراری عدالت و اجرای عدالت اجتماعی، اجرای اصل مساوات، مبارزه با فقر، مبارزه با رشوه‌خواری، اصالت کار و تلاش و تولید، مبارزه با احتکار و رانت‌خواری، کسب حلال، مبارزه با انباشت ثروت‌های راکد، مخالفت با اسراف، رسیدگی به امور محرومان و تأمین اجتماعی و... بنا نهاده شده است.
 
حجت‌الاسلام اکبرنژاد با بیان اینکه اخلاق همانند سایر علوم در علم اقتصاد نیز تأثیرگذار است و رعایت فضایل اخلاقی در اقتصاد مشروعیت این علم را تضمین می‌کند. از عدالت، مساوات در استفاده از منابع خدادادی، حلال و پاکیزه‌خو ری، شکرگزاری، احسان و نیکوکاری، شکرگزاری، احسان و نیکوکاری، انفاق، قرض‌الحسنه، صدقه، وقف، تعاون، رعایت اخلاق دادوستد، پرهیز از تجاوز و تعدی، پرهیز از کم‌فروشی و تدریس، راست‌گوئی، پرهیز از ربا، پرهیز از احتکار و قناعت را مهم‌ترین فضایل اخلاقی عنوان کرد که در علم اقتصاد نقش‌آفرینی می‌کنند.
 
دانشیار دانشکده الهیات دانشگاه ایلام ادامه داد: اصول اخلاقی اسلام و فضایل اخلاقی آن مستقیماً بر اقتصاد اسلامی تأثیر مثبت دارند‌ و هرکدام به روش و شیوه‌ای خاص در اقتصاد نقش می‌آفرینند برخی مانند رعایت عدل و انصاف و اصل مساوات، ظلم و ستم را از جامعه برمی‌دارند و به احقاق حق و برابری کمک می‌کنند برخی نیز مانند حلال و پاکیزه‌خویی، به كسب حلال و سلامت بازار اقتصادی اسلام مساعدت می‌کنند.
captcha