زاهدان؛ میزبان زائرانی که در غربت احساس قربت می‌کنند
کد خبر: 3758963
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۱

زاهدان؛ میزبان زائرانی که در غربت احساس قربت می‌کنند

گروه فرهنگی ــ سیستان‌وبلوچستان این روزها و شب‌ها میزبان زائرانی است که کیلومترها راه را پیموده‌اند و از موانع بسیاری عبور کرده‌اند، اما جز شوق دیدار چیزی بر چهره ندارند؛ زائرانی که با خستگی بیگانه هستند.

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، پهناورترین استان کشور سیستان‌وبلوچستان است که در منطقه سیستان با کشور افغانستان و در منطقه بلوچستان با کشور پاکستان هم‌مرز بوده و این روزها شاهد حضور خیل عظیم عاشقان حسینی است که کیلومترها راه را به شوق زیارت تربت کربلا طی طریق می‌کنند.
شهر مرزی میرجاوه تنها مرز قانونی در جنوب شرق کشور است که به‌ وسیله رشته کوه‌هایی احاطه شده و مانند سدی کشور پاکستان را از ایران جدا می‌کند و این شهر این روزها برای زائران پاکستانی دروازه ورود به کربلای معلی شناخته می‌شود.
علاوه بر آن، پایانه مرزی میلَک در منطقه سیستان نیز، که مرز میان جمهوری اسلامی و کشور افغانستان است، نقطه ورود زوار افغان بوده و هفته گذشته، شاهد ورود اولین کاروان زائران افغان اربعین حسینی به کشورمان بود.

زاهدان؛ میزبان زائرانی که در غربت احساس قربت می‌کنند

زائرانی که ایران را وطن دوم خود می‌دانند
این روزها و شب‌ها هر کس به زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان برود، زائرانی را می‌بیند که کیلومترها راه را پیموده‌ و از موانع بسیاری عبور کرده، اما جز شوق دیدار چیزی بر چهره ندارند؛ زائرانی که با خستگی بیگانه هستند.
با یکی از این زوار که دست‌وپا شکسته فارسی صحبت می‌کرد، به گفت‌وگو نشستیم. او می‌گفت: مردم ایران مهمان‌نواز هستند؛ اینجا انسان احساس غربت نمی‌کند، مانند این است که به وطن دوم خود آمده‌ایم.
وی ادامه داد: وقتی به ایران می‌رسیم، احساس می‌کنیم که هر لحظه به کربلا نزدیک‌تر می‌شویم.
در کنارش پیرمردی بود که فارسی نمی‌دانست. از او خواستیم تا گفته‌های پیرمرد را برای ما ترجمه کند. او می‌گفت: من کشاورز هستم و تمام سال کار می‌کنم تا هزینه سفر به کربلا را جمع‌آوری کنم.
وی از مهمان‌نوازی مردم ایران قدردانی کرد و افزود: وقتی به کربلا رسیدم، برای این مردم حتماً دعا می‌کنم.

زاهدان؛ میزبان زائرانی که در غربت احساس قربت می‌کنند

ثبت‌نام بیش از هزار و 500 خادم افتخاری اربعین
در این ایام، مردم شیعه و سنی از سرتاسر کشور، خود را به مرز میرجاوه می‌رسانند تا خادم زائران تربت اباعبدالله(ع) شوند.
رضا بختیاری، دبیر ستاد مردمی اربعین استان، به خبرنگار ما گفت: این ستاد از 21 مهرماه با هدف خدمت‌رسانی مطلوب به زوار پاکستانی اربعین آغاز به‌ کار کرده و تا هفتم آبان‌ماه به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 700 خادم اربعین به زوار پاکستانی خدمت‌رسانی کردند، ادامه داد: امسال یک‌هزار و 500 نفر در سایت ستاد مردمی اربعین استان برای خدمات‌رسانی به زائران پاکستانی نام‌نویسی کردند که 700 نفر آنان در اولویت به‌ کارگیری قرار داشتند.
دبیر ستاد مردمی اربعین استان بیان کرد: تارنمای اینترنتی www.40054.ir جهت ثبت‌نام از خادمان ایجاد شده و ضروری است تمامی کسانی که قصد خدمت‌رسانی به زوار را دارند حتماً در این سامانه نام‌نویسی کنند تا اقدام به ساماندهی آنان شود.
وی در توضیح نامگذاری این تارنمای اینترنتی تصریح کرد: 40 نماد اربعین شهادت سرور و سالار شهیدان و 054 نیز کد استان سیستان وبلوچستان است که تلفیق این دو برای نامگذاری سایت انتخاب شد. مردم علاوه بر تقدیم نذورات خود به مساجد و پایگاه‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی، با حضور در موکب‌ها در خدمت‌رسانی به زائران پاکستانی امام حسین(ع) با یکدیگر رقابت می‌کنند. در میان خادمان ایرانی خادمانی با زبان اردو نیز هستند که به نیت خدمت به زائران هموطن خود راهی مرز میرجاوه می‌شوند.

زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان؛ استراحتگاه زائران اربعین
حجت‌الاسلام محسن مؤمنی‌مقدم، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان به خبرنگار ایکنا گفت: زوار پس از ورود به خاک کشورمان، به زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان منتقل می‌شوند و در این مکان اقامت موقت می‌یابند؛ در مدت اقامت، هر وعده با غذای گرم اطعام شده و علاوه بر آن، از خدمات فرهنگی و بهداشتی نیز بهره‌مند می‌شوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ادامه داد: ظرفیت زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان، شبی ۳ هزار نفر است که امسال دو هزار متر مربع زیربنا در دو طبقه به مساحت آن افزوده شده تا دغدغه کمبود فضا وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه امسال 40 چشمه حمام صحرایی با امکانات بهداشتی لازم در زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان ایجاد شده است، افزود: مسجد حضرت ابوالفضل(ع) نصرت‌آباد نیز به منظور تکریم و پذیرایی از زائران اربعین حسینی تجهیز و آماده شده است.

زاهدان؛ میزبان زائرانی که در غربت احساس قربت می‌کنند

فعالیت 13 پایگاه جمع‌آوری کمک‌های مردمی اربعین در زاهدان
مؤمنی‌مقدم بیان کرد: امسال 13 پایگاه جمع‌آوری کمک‌های مردمی جهت خدمت‌رسانی بهتر به زوار پاکستانی اربعین حسینی در سطح مساجد زاهدان فعال شده است.
وی ادامه داد: مسجد امام زمان(عج) واقع در تقاطع بهشتی و امام خمینی، مساجد آل علی(ع) واقع در بلوار انقلاب، مسجد سیدالشهدا، مسجد ابوذر مهرشهر، مسجد کوثر زیباشهر، مسجد سجادیه خیابان امیرالمومنین(ع) و مسجد قمر بنی هاشم(ع) واقع در خیابان فروغ از جمله مساجدی است که مردم می‌توانند از آن طریق کمک‌های خود را به دست زائران برسانند.
مدیرکل اوقاف استان اظهار کرد: مسجد حجت بن الحسن العسکری بلوار جمهوری، مسجد حضرت ابوالفضل(ع) شهرک جهاد، مسجد مولای متقیان، مسجد طالقانی بلوار شهید قلنبر، مسجد حضرت زینب(ع) خیابان دانشگاه و مسجد ابوذر غفاری بلوار رسالت نیز دیگر محل‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی است.

حضور 30 مبلغ دینی در زائرسرای امام رضا(ع)
وی همچنین به حضور مبلغان دینی در زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان اشاره کرد و افزود: هر ساله تعدادی مبلغ بانو و آقا، که به زبان اردو مسلط هستند، از جامعة‌المصطفی(ص) قم به منطقه اعزام می‌شوند که علاوه بر تبلیغ دینی و فرهنگی، به‌ عنوان مترجم نیز خدمت می‌کنند.
مؤمنی‌مقدم بیان کرد: امسال 30 مبلغ دینی، اعم از آقا و بانو، مسلط به زبان اردو در زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان فعالیت می‌کنند.
وی با اشاره به ارائه خدمات فرهنگی به زوار، بیان کرد: پخش فیلم، سخنرانی، تعزیه‌خوانی و توزیع بسته‌های فرهنگی از جمله کتب مذهبی، قرآن و مفاتیح، که همیشه مورد استقبال و نیاز زوار است، از جمله خدمات فرهنگی است که هر ساله ارائه می‌شود.

رشد 45 درصدی ورود زوار پاکستانی
علی خانقائی، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان، نیز با اشاره به اینکه امسال استقبال از پیاده‌روی اربعین افزایش چشمگیری داشته است، گفت: از 15 شهریور تا امروز 40 هزار زائر از مرز میرجاوه وارد شدند که در مقایسه با سال گذشته 45 درصد رشد را نشان می‌دهد.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: این تعداد زوار با کمک 642 اتوبوس پاکستانی و 731 اتوبوس ایرانی به مرز مهران منتقل می‌شوند.
وی بیان کرد: ساخت سالن تشریفات مسافری با مساحت 230 متر مربع با هشت گیت جدید، 218 متر کریدور اختصاصی برای عبور زوار، 30 سرویس بهداشتی جدید و 210 متر سایبان برای استقرار موقت زوار از جمله اقداماتی است که امسال انجام شده است.

افزایش گیت‌ها برای تسریع در انجام تشریفات
ابوالحسن ضیایی، معاون اجتماعی فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان، درباره تأمین امنیت مرز در گفت‌وگو با ایکنا گفت: در ایام محرم و صفر، به‌ ویژه در ایام اربعین، ترددها از مرز میرجاوه افزایش چشمگیری پیدا می‌کند، به‌ طوری که شاید در یک روز، ۴ یا ۵ هزار نفر وارد شوند، با این‌ حال تمهیداتی اندیشیده می‌شود تا تشریفات در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود.
وی با بیان اینکه تعداد نیروها را جهت سرعت بخشیدن به روند کار افزایش داده‌ایم، ادامه داد: امسال همچنین تعداد گیت‌های پایانه مرزی میرجاوه را از 10 به 18 گیت افزایش دادیم تا روند کار سرعت بیشتری بگیرد.
معاون اجتماعی فرماندهی مرزبانی استان بیان کرد: عمده مشکلات زوار در آن‌سوی مرز، یعنی پاکستان، است که تعداد نیرو در پایانه مرزی پاکستان متناسب با آن حجم از جمعیت نیست و در نتیجه باعث می‌شود که زائران ساعت‌ها در پشت مرز متوقف بمانند.
وی اظهار کرد: این مشکل سال گذشته رخ داد و به دنبال آن کاروان‌ها که تعداد زیادی کودک و زن نیز به همراه داشتند پشت مرز ماندند؛ بنابراین مجبور شدیم آب و مواد غذایی به لب مرز بیاوریم و برای زائران جامانده در آن‌سوی مرز بفرستیم.

خدمات بهداشتی و درمانی به زائران پاکستانی اربعین دو برابر شده است
محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با اشاره به تمهیدات و امکانات بهداشتی مرز میرجاوه و زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان به خبرنگار ایکنا گفت: سال گذشته بیش از 43 هزار زائر پاکستانی از مرز میرجاوه وارد کشور شدند، اما پیش‌بینی می‌شود امسال تعداد زائران افزایش دو برابری پیدا کند که به تبع آن خدمات بهداشت و درمان نیز دو برابر می‌شود.
وی افزود: براساس دستورالعمل بهداشت بین‌الملل (IHR) زائران علاوه بر دریافت واکسیناسیون خوراکی، از نظر بیماری‌های شایع منطقه جنوب غرب آسیا و علایم سندرمیک دیگر بیماری‌های عفونی نیز بررسی می‌شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: ارائه خدمات امداد و نجات، بستری، مامایی، دندان پزشکی، انجام بازرسی بهداشتی از محل‌های سکونت، محل طبخ و توزیع غذا و مواد آشامیدنی، بازرسی بهداشتی از اتوبوس‌ها و ارائه آموزش‌های سلامت به زبان‌های اردو، انگلیسی و فارسی از دیگر خدمات پیش‌بینی شده برای استقبال از زوار پاکستانی اربعین است.
به گفته وی، افرادی که علاقه دارند داوطلب سلامت برای ارائه خدمات بهداشت و درمان به زوار پاکستانی مشارکت کنند، اعم از پزشک، دندان پزشک، پرستار، ماما و غیره می‌توانند برای هماهنگی بیشتر به دبیرخانه کمیته بهداشت و درمان مستقر در مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مراجعه کنند.
هاشمی افزود: ظرفیت ناوگان آمبولانس‌های اورژانس 115 و اتوبوس آمبولانس‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای ارائه خدمات به زوار پاکستانی اربعین حسینی آماده است و برنامه‌ریزی لازم برای استفاده از ظرفیت علملیاتی دانشگاه‌های علوم پزشکی زابل و ایرانشهر نیز انجام شده است.

گزارش از هادی محمدی

انتهای پیام

captcha