اجرایی شدن فاز اول پروژه ملی آبرسانی به منطقه بمرود زیرکوه در دهه فجر
کد خبر: 3781868
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶

اجرایی شدن فاز اول پروژه ملی آبرسانی به منطقه بمرود زیرکوه در دهه فجر

گروه سیاست و اقتصاد ـ سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان‌جنوبی گفت: فاز اول پروژه ملی آبرسانی به ۴۰ محله عشایری منطقه بمرود شهرستان زیرکوه به طول ۲۱ کیلومتر خط انتقال در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، حسین حسین پور، امروز 26 دی، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: امسال نسبت به سال‌های گذشته برنامه‌های متفاوتی در ایام دهه فجر خواهیم داشت.
وی گفت: کارگروه‌های روستایی و عشایری در شهرستان‌های استان فعال شده و تمام برنامه‌ها توسط این کارگروه‌ها رصد می‌شود و مراسمات متناسب با وضعیت هر یک از مناطق روستایی و عشایری در استان تعریف شده است.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان‌جنوبی افزود: بر اساس سرشماری عشایری در سال 87 جمعیت عشایری استان 81 هزار نفر معادل 15 هزار خانوار عشایر در استان است و 7 درصد از جمعیت عشایر کشور در استان خراسان جنوبی وجود دارد.
حسین پور با اشاره به عملکرد اداره کل امور عشایری استان از سال 84 تاکنون، تصریح کرد: در این مدت بیش از 56 میلیارد تومان اعتبارات عمرانی در حوزه‌های مختلف حفر و تجهیز چاه‌های آب شرب، دامداری، قنوات، احداث سد و آبشخورهای دامی و حمل آب برای عشایر هزینه شده است.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت 23 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه با بازپرداخت 5 ساله برای احداث و راه اندازی واحدهای تولیدی عشایر و معیشت آن‌ها پرداخت شده است.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: هزینه تولیدات بخش دامپروری و عشایری خراسان جنوبی نسبت به سایر استان‌های کشور بیشتر است اما علی رغم اینکه هزینه کرد بیشتر بوده اما قیمت ارائه شده تولیدات عشایر در بازار پایین است.
حسین پور با بیان اینکه بسیاری از مواد اولیه دام از دیگر مناطق کشور برای استان تامین می‌شود، اظهار کرد: در طول مدت 13 سال بیش از 440 حلقه چاه، چشمه و قنات در استان حفر و بهسازی شده است.
وی با بیان اینکه بیش از 49 هزار مترمکعب بند خاکی در سطح استان وجود دارد، افزود: همچنین در این مدت یک میلیون و 170 هزار مترمکعب آبرسانی سیار به مناطق عشایری استان داشتیم.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان‌جنوبی گفت: روزانه بیش از 400 مترمکعب آب از فاصله 20 تا 150 کیلومتر در سطح مناطق عشایری استان برای تامین آب شرب دام و آب شرب عشایر حمل می‌شود.
حسین پور با بیان اینکه عشایر کم توقع ترین قشر در جامعه هستند و تنها مطالبه آن‌ها تامین آب شرب است، بیان کرد: یکی از مواد غذایی اصلی در خانواده‌های عشایر، نان است اما سرانه توزیع آرد در بین شهرها، روستاها و مناطق عشایری تفاوتی ندارد.
وی بیان کرد: هر نفر از عشایر در استان ماهیانه 12 کیلوگرم آرد دریافت می‌کنند اما درخواست ما افزایش سهمیه آرد مناطق عشایری است و باید حداقل آرد توزیع شده برای هر نفر ماهیانه 20 کیلوگرم باشد.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه تعداد 11 تشکل عشایری تحت عنوان شرکت تعاونی و اتحادیه عشایری در استان وجود دارد، تصریح کرد: از سال 84 تاکنون تعداد 25 هزار و 570 مترمکعب انبار ذخیره علوفه در مناطق عشایری استان احداث شده است.
حسین پور یادآور شد: بیش از 10 درصد عشایر استان تحت پوشش بیمه اجتماعی هستند و یک میلیون و 473 هزار رأس دام سبک تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه زن نمونه عشایر کشور در سال جاری از شهرستان سرایان بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر 46 صندوق خرد زنان در خراسان جنوبی وجود دارد که تعداد1585 نفر عضو آن هستند و راه اندازی 35 صندوق خرد دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان‌جنوبی افزود: در صورت تخصیص اعتبارات تا پایان سال مالی جاری یعنی تا تیرماه 98 تعداد 110 پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر 14 میلیارد تومان در حوزه عشایری استان افتتاح می‌شود.
حسین پور تصریح کرد: همچنین پروژه ملی آبرسانی به 40 محله عشایری منطقه بمرود شهرستان زیرکوه به طول 85 کیلومتر در دستور کار قرار دارد که تاکنون برای این پروژه مبلغ 3 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه با افتتاح کامل این پروژه تعداد 620 خانوار با جمعیت 2590 نفر از خدمات آبرسانی برخوردار می‌شوند، اظهار کرد: فاز اول پروژه به طول 21 کیلومتر خط انتقال در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد که در فاز اول تعداد 50 خانوار از خدمات آبرسانی برخوردار خواهند شد.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه این پروژه حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در آن یک هزار مترمکعب احداث مخزن بتنی داشتیم، افزود: برای تکمیل این پروژه نیاز به 7 میلیارد تومان اعتبار دیگر است که در صورت تامین اعتبار، این پروژه به صورت کامل سال آینده افتتاح می‌شود.
حسین پور یادآور شد: بحث رسیدگی به معیشت جامعه عشایری استان، ارتقای سطح سواد و دانش و فرهنگ در جامعه عشایری و طرح تولیدی بسته بندی ذرت علوفه‌ای در زیرکوه و کشت گیاهان دارویی در سربیشه و طرح پرورش شتر در بشرویه را پیگیری می‌کنیم.
انتهای پیام

captcha