«فدک در تاریخ» نقد و بررسی می‌شود
کد خبر: 3782428
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱
همزمان با فرارسیدن ایام فاطمیه؛

«فدک در تاریخ» نقد و بررسی می‌شود

گروه فرهنگی ـ مدیرعامل به‌نشر از برگزاری نشست نقد و بررسی کتاب «فدک در تاریخ» همزمان با فرارسیدن ایام سوگواری و شهادت حضرت زهرا(س) در قالب سلسله نشست‌های تبلیغی ترویجی «در پناه کلمات» در مشهد خبر داد.

«فدک در تاریخ» نقد و بررسی می‌شودبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، به نقل از روابط عمومی به‌نشر حسین سعیدی با بیان اینکه این مراسم با همکاری به‌نشر و پژوهشکده تخصصی شهید صدر برگزار می شود، اظهار کرد: نقد و بررسی کتاب «فدک در تاریخ» ساعت 18 روز یکشنبه، 30 دی ماه، با حضور محمدحسین رجبی دوانی، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام و حجت‌الاسلام مجتبی الهی خراسانی، رئیس میز توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی قم، در فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی به‌نشر واقع در بلوار سجاد، چهارراه بزرگمهر، برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: کتاب فدک در تاریخ اثری از شهید آیت الله محمدباقر صدر است که از سوی حجت‌الاسلام ابوالقاسم حسینی ژرفا ترجمه شده است.

مدیرعامل به‌نشر تصریح کرد: فدک در تاریخ به عنوان یکی از آثار مهم و ارزشمند آیت‌الله محمدباقر صدر درباره تاریخچه فدک است و مؤلف در این بخش‌ها، سرگذشت فاطمه زهرا(س) پس از درگذشت پیامبر اسلام(ص)، گوشه‌هایی از سخنان وی و گفت‌وگوهایش با خلیفه اول درباره میراث انبیا(ع) را مطرح و نیز تاریخچه جغرافیایی و سیاسی فدک و ارزش مادی و معنوی این سرزمین را بیان کرده است.

وی تاکید کرد: این اثر که در 5 فصل گردآوری شده است، به تحلیل رویدادهای و روایات جریان فدک با نوشتاری منصفانه می پردازد و «بر صحنه قیام»، «معنای حقیقی و رمزی فدک»، «رقابت سیاسی خلفا با حضرت علی(ع)»، «گوشه‌هایی از کلام فاطمه الزهرا(س)» و «ارزیابی نهایی ماجرا» عناوین این فصول را تشکیل می دهند.

در بخشی از این کتاب آمده است «این اشاره‌ای کوتاه به تاریخ آشفته فدک بود؛ تاریخی که روند مستقیمی ندارد و بر مدار یک قاعده نمی‌شود. در بیشتر موارد، هوس و آرزو سرنوشت فدک را رقم می‌‌زد و غرض‌‌ها و سیاست‌‌های حاکمان روزگار، وضعیت فدک را مشخص می‌‌کرد. با این حال، این تاریخ از میانه‌‌روی و درست‌‌کرداری خالی نبود و در برخی موارد فدک به صاحبان واقعی خود سپرده شد. مساله فدک در نظر جامعه اسلامی و سران آن، دارای اهمیتی بسزا بوده و از این رو، تصمیم‌گیری درباره آن به تناسب سیاست حاکمان تفاوت می‌کرده و به رویکرد عمومی خلیفه در برابر اهل‌بیت(ع) ارتباط داشته است. هر گاه خلیفه رویکردی سزاوار و اندیشه‌‌ای عادلانه داشته، فدک را به فاطمیان بازگردانده و هر گاه چنین نبوده، بازپس‌‌گیری فدک در ردیف نخستین کارهای خلیفه قرار داشته است».

انتهای پیام

captcha