آرزو کاوهای رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان در گفتوگو با ایکنا از همدان، در رابطه با عادتهای صحیح غذایی در ماه مبارک رمضان، بیان کرد: بهدلیل خالی بودن دستگاه گوارش در مدت زمانی طولانی، مناسب است تا درجه حرارت غذای مصرفی در وعده افطار متناسب با بدن باشد؛ غلیظ نبودن، آسان هضم وکم چرب بودن ازجمله ویژگیهای غذای مناسب مصرفی برای روزهداران است.
وی با بیان اینکه وعده افطار همانند صبحانه در ماههای دیگر نیازمند مصرف اغذیه سبک است، گفت: هنگام افطار روزهداران باید از غذاهای کمچرب استفاده و از نوشیدنیها و غذاهای غلیظ بپرهیزند؛ در وعده شام نیز تا حد امکان از تهیه اغذیه سنگین همانند خورشتها جلوگیری کنند.
کاوهای با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی جات باعث تشنگی و گرسنگی در طول روز برای روزه داران میشود، عنوان کرد: مصرف آش و سوپهایی با غلظت، محتوای زیاد و چرب نیز هنگام افطار و یا شام توصیه نمیشود؛ خوراک سبزیجات نیز از دیگر انواع غذایی مناسب هنگام شام در ماه رمضان است.
وی ادامه داد: مصرف میوهجات به عنوان میانوعده در طول مدت افطار تا سحر برای حفظ سلامت روزهدارن توصیه میشود؛ همچنین لازم توجه است که در این ماه از مصرف نوشیدنیهای غلیظ به ویژه چای خودداری شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا همدان با اشاره به اینکه در وعده سحر باید همانند ناهار از غذاهای سنگین استفاده کرد، تصریح کرد: پلوهای قاطی با حبوبات، انواع سالاد به ویژه کاهو و سبزی خوردن به مقدار کم از جمله غذاهای مناسب برای وعده سحری است؛ باید توجه داشت که مصرف زیاد سبزیجات باعث تشنگی در طول روز خواهد شد.
کاوهای عدم صرف سحری را برای روزه گرفتن مناسب ندانست و گفت: کاهش وزن یکی از دلایل روزه گرفتن است؛ از این رو افراد به همین دلیل از مصرف وعده سحری اجتناب میکنند که متاسفانه این عملکرد نتیجه عکس داشته و باعث چاقی و یا افزایش وزن میشود.
انتهای پیام