افراد روزه خود را با ‌نوشیدنی گرم باز کنند
کد خبر: 3813133
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۳

افراد روزه خود را با ‌نوشیدنی گرم باز کنند

گروه اجتماعی ــ رئیس دانشکده طب سنتی ـ ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در لحظه افطار توصیه می‌شود ابتدا افراد روزه خود را با یک نوشیدنی گرم و کمی شیرین مثل شربت زعفران، آب جوش و خرما یا کمی شیر با عسل باز کنند تا معده آمادگی لازم برای هضم را پیدا کند و بعد به فاصله کوتاهی وعده افطار را میل کنند.

افراد روزه خود را با ‌نوشیدنی گرم باز کنندمحمد ستایش، رئیس دانشکده طب سنتی ـ ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت‌وگو با ایکنا از کرمان، درباره توصیه‌های طب سنتی برای روزه‌داران گفت: توجه به یک‌سری توصیه‌ها و نکات ریز می‌تواند به یک روزه‌داری سالم کمک کند و افراد بیمار، بیماران مزمن که تحت درمان‌های طبی هستند قبل از اقدام به روزه‌داری حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند.
وی با بیان اینکه مزاج‌های گرم و تر و نیز سرد و تر از روزه‌داری بهره بیشتری می‌برند و مزاج‌های خشک به خصوص در فصول گرم و یا برخی مشاغل خاص برای تحمل بهتر و پیشگیری از بروز بیماری، نیازمند تدابیر خاص هستند، افزود: در لحظه افطار توصیه می‌شود ابتدا افراد روزه خود را با یک نوشیدنی گرم و کمی شیرین مثل شربت زعفران، آب جوش و خرما یا کمی شیر با عسل باز کنند تا معده آمادگی لازم برای هضم را پیدا کند و بعد به فاصله کوتاهی وعده افطار را میل کنند.
ستایش با تأکید بر اینکه هرگز با آب سرد افطار نکنید، بیان کرد: اصلاح عادات بد غذا در خوردن و آشامیدن مثل پرهیز از پرخوری، تند خوری و درهم خوری، در هر شرایطی ضروری است و در زمان افطار و نیز سحری ضروری تر، متأسفانه گاهی سفره افطار کلکسیونی از غذاهای مختلف و مخلفات همراه از جمله نوشیدنی‌های سرد و حتی میوه است که این درهم خوری به شدت مضر دستگاه گوارش است و فواید روزه‌داری را از بین می‌برد و باعث کسالت می‌شود.
رئیس دانشکده طب سنتی ـ ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه میوه یا آب‌میوه را حداقل یک ساعت‌و‌نیم بعد از افطار میل کرده تا مزاحمتی برای هضم غذا نباشد، تصریح کرد: خوردن وعده سحری حتماً توصیه می‌شود اما غذاهایی مثل سرخ‌کردنی‌ها، غذاهای خیلی چرب و خیلی شیرین، فست‌فودها، نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی، چای پررنگ، قهوه، روغن‌های جامد، مواد خیلی تند و شور مناسب وعده سحری نیستند و ضمن زیاد کردن تشنگی در روز، ممکن است نشاط روزه‌دار را هم کم کنند.
وی ادامه داد: برای تحمل بهتر تشنگی علاوه بر رعایت نکات فوق، به تناسب ذائقه و مراعات بیماری زمینه‌ای می‌توان از ترکیباتی مثل ماءالشعیر طبی، جلاب(شربت زعفران) طبی، شربت لیمو و نارنج، شربت سکنجبین با کمی تخم خرفه، آب میوه‌های طبیعی، خیسانده برگ هلو و زردآلو(با رعایت فاصله زمانی از غذا)، شربت تخم شربتی(بالنگو) استفاده کرد.
ستایش با اشاره به اینکه برای روزه‌دارانی که از برخی بیماری‌های رایج گوارشی مثل ضعف هضم، نفخ، ترش کردن معده و ... رنج می‌برند برای کاستن از این علائم هیچ چیز به اندازه ترک عادات ناپسند و رعایت اصول صحیح خوردن و آشامیدن که به برخی از آن‌ها اشاره شد مؤثر نیست، تأکید کرد: در هر حال با مشورت پزشک متخصص طب سنتی می‌توان از برخی دستورات ساده گیاهی نیز بهره برد.
انتهای پیام

captcha