راه‌اندازی گروه پژوهشی تولید متابولیت‌های ثانویه در سامانه‌های زیستی در جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی
کد خبر: 3813293
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۲

راه‌اندازی گروه پژوهشی تولید متابولیت‌های ثانویه در سامانه‌های زیستی در جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی

گروه اجتماعی - با تصویب شورای نظارت و گسترش تشکیلات پژوهشی، گروه پژوهشی تولید متابولیت‌های ثانویه در سامانه‌های زیستی در جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی راه‌اندازی شد.

راه‌اندازی گروه پژوهشی تولید متابولیت‌های ثانویه در سامانه‌های زیستی در جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی

به گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، امین رستم‌زاده، سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، ظهر امروز، ۳۰ اردیبهشت ماه، در جلسه شورای معاونان واحد، گفت: با تصویب شورای نظارت و گسترش تشکیلات پژوهشی، گروه پژوهشی تولید متابولیت‌های ثانویه در سامانه‌های زیستی در جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی راه‌اندازی شد.
وی اظهار کرد: با طی مراحل تصویب و دفاع از کاربرگ‌های ارائه شده این گروه پژوهشی در جلسات مختلف، مجوز راه‌اندازی این گروه تخصصی به‌صورت موافقت اصولی برای جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی به مدت 2 سال از شورای نظارت و گسترش تشکیلات پژوهشی جهاد دانشگاهی اخذ گردید.
رستم‌زاده خاطرنشان کرد: این گروه با 4 نفر عضو هیات علمی و 2 نفر همکار پژوهشی متناسب با زمینه‌های مصوب به ارائه خدمات پژوهشی و تخصصی خواهد پرداخت.
وی در خصوص زمینه فعالیتی این گروه اظهار کرد: گروه پژوهشی تولید متابولیت‌های ثانویه در سامانه‌های زیستی با توجه به امکانات و تخصص‌های موجود می‌تواند در زمینه زیست‌فناوری گیاهان دارویی و همچنین استخراج و خالص‌سازی متابولیت‌های ثانویه حاصل از بیوراکتور با تمرکز بر روی ترکیبات آلکالوئیدی فعالیت نماید.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه فرایند تولید، استخراج، خالص‌سازی و کاربرد ترکیبات ثانویه گیاهی بسیار گسترده است، اظهار کرد: فعالیت در این زمینه به صورت بین‌رشته‌ای بوده و همکاری تنگاتنگ علوم و فنون مختلف را می‌طلبد، از این‌رو رشته‌های مختلف کشاورزی، زیست‌شناسی، شیمی و مهندسی شیمی (بیوتکنولوژی)، پزشکی و داروسازی می‌توانند با این زمینه ارتباط داشته و همکاری نمایند.
وی در خصوص جایگاه این گروه پژوهشی در بین کشورهای منطقه تصریح کرد: با توجه به بررسی‌های انجام‌گرفته، مرکزی که بر روی ترکیبات ثانویه گیاهی فعالیت کند، در بین کشورهای منطقه وجود ندارد و تنها کشوری که بر روی گیاهان دارویی و مواد موثره فعالیت‌های تحقیقاتی بیشتری انجام می دهد، کشور ترکیه است که تحقیقات انجام گرفته در دانشگاه‌های این کشور بوده و مرکز تحقیقاتی مستقلی در این زمینه در کشور ترکیه نیز وجود ندارد، علاوه براین اکثر این کشورهای همسایه دارای گیاهان منحصربه‌فردی هستند که بومی آن منطقه بوده و کاربردهای دارویی و غذایی زیادی دارند که این امر می‌توانند مراکز مهم دارای پتانسیل بالا جهت صدور محصولات گروه، با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف محصولات و ترکیبات طبیعی، باشند.
انتهای پیام

captcha