کتاب «کهنه سرباز» در حوزه هنری لرستان منتشر شد
کد خبر: 3814429
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۸

کتاب «کهنه سرباز» در حوزه هنری لرستان منتشر شد

گروه فرهنگی ــ کتاب «کهنه سرباز» شامل خاطرات امیر اسکندر بیرانوند، فرمانده لشگر ۸۴ خرم‌آباد در دوران دفاع مقدس به‌همت واحد فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری لرستان منتشر شد.

انتشار کتاب «کهنه سرباز» در حوزه هنری لرستانبه گزارش ایکنا از لرستان، امیر اسکندر بیرانوند متولد ۱۳۱۷ بخش «چغلوندی» (بیرانشهر) از توابع خرم‌آباد است. وی پس‌از طی دوره آموزشگاه افسری مدتی را در یگان‌های رزمی و آموزشی مقیم خرم‌آباد انجام وظیفه کرد و سپس با انحلال و جابه‌جایی این یگان‌ها به تیپ دوم لشکر ۹۲ زرهی مستقر در دزفول منتقل شد و در سمت فرمانده گروهان رزمی و فرمانده گردان آموزشی انجام وظیفه کرد.
امین کیانی، نویسنده کتاب «کهنه‌سوار» در رابطه‌ با این کتاب، گفت: رشادت‌ها، قد بلند، هیکل آراسته، حضور وی در جبهه «مهران» و دفع تهاجم عراق به ارتفاع ۳۴۳ دزفول در سال ۱۳۵۲، بر شهرت و محبوبیت امیر «بیرانوند» افزود؛ به‌طوری که در سال ۱۳۵۹ به‌عنوان فرمانده گردان از طریق تیپ دزفول مأ موریت مراقبت از مرز «مهران» را عهده‌دار شد.
نویسنده کتاب «کهنه سرباز» با اشاره به این‌که در سال ۱۳۸۴، امیر «بیرانوند» که آن زمان درجه‌اش «سرگرد» بود به تیپ ۸۴ خرم‌آباد منتقل شد و در سمت رئیس رکن سوم و معاون عملیات تیپ، همکاری خود را با این تیپ آغاز کرد، افزود: امیر «بیرانوند» در دوران دفاع مقدس در عملیات‌های فراوانی مانند «محرم»، «فتح‌المبین»، «والفجر مقدماتی» و «والفجر۱» نقش‌آفرینی کرد؛ به‌ویژه وصف شجاعت‌های ایشان در عملیات‌های «محرم» و «فتح‌المبین» زبان‌زد خاص و عام است.
وی گفت: از جمله عواملی که باعث شد تصمیم به نگارش این کتاب بگیرم، شنیدن وصف شجاعت‌ها و قدرت مدیریت وی در دوران دفاع مقدس و همرزم بودنش با بزرگانی مانند شهید «صیاد شیرازی»، سردار «محسن رضایی»، سردار «جعفری»، امیر «احمدرضا دادبین»، سردار «سلیمانی» و شهید «خرازی» بود.
کیانی تصریح کرد: مطالب کتاب «کهنه سرباز» را از طریق مصاحبه با امیر «بیرانوند» از مردادماه ۱۳۹۵ تا اردیبهشت ۱۳۹۶ جمع‌آوری کرده‌ام، ولی متأسفانه به‌دلیل کهولت سن، وی زمان دقیق و مکان بسیاری از عملیات‌ها و حوادث را فراموش کرده بود که ما با استفاده از منابع مکتوب و معتبر، این‌گونه اطلاعات را برای تکمیل خاطرات جمع‌آوری کردیم.
نویسنده کتاب «کهنه سرباز» بیان کرد: با این‌که مطالب کتاب از خاطرات دوران کودکی امیر «بیرانوند» شروع شده است، ولی تأکید روی خاطرات ایشان از حوادث سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۵۳ در «مهران» و ارتفاع ۳۴۳ «دزفول» و عملیات‌های «محرم» و «فتح‌المبین» است.
وی درباره علت نام‌گذاری این کتاب به «کهنه سرباز» گفت: نام کتاب برگرفته از حضور طولانی امیر «بیرانوند» در ارتش است؛ چراکه با توجه به مطالب ذکر شده، وی هم دردوران حکومت رژیم پهلوی در ارتش حضور داشته است و هم در دوران انقلاب و دفاع مقدس، به‌نحوی که به‌دلیل شجاعت، وی هم از طرف مسئولان رژیم پهلوی مورد تشویق قرار می‌گیرد و هم در دوران دفاع مقدس از رشادت‌های وی تجلیل می‌شود.

انتهای پیام

captcha