کمبود ۵ هزار تبلت برای دانش‌آموزان خراسان شمالی
کد خبر: 3998874
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۴

کمبود ۵ هزار تبلت برای دانش‌آموزان خراسان شمالی

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با بیان اینکه برای دانش‌آموزان استان با کمبود ۵ هزار تبلت مواجه هستیم، افزود: تا سال گذشته به ۶ هزار و ۵۰۰ تبلت نیاز بود، اما یک هزار و ۵۰۰ عدد از آن‌ها با کمک خیران برطرف شد.

کمبود 5 هزار تبلت برای دانش‌آموزان خراسان شمالیبه گزارش ایکنا از خراسان شمالی، مهدی مودی مدیرکل آموزش و پرورش استان، در نشست خبری که ۲۹ شهریور ماه به مناسبت بازگشایی مدارس برگزار شد، ابراز امیدواری کرد تا با ورود بیشتر خیران و مردم، کمبودهای دانش‌آموزان بی‌بضاعت استان رفع شود تا علتی برای عدم بهره‌مندی آن‌ها از محتوای آموزشی مجازی در بستر شبکه شاد وجود نداشته باشد.

وی از آغاز سال تحصیلی جدید در سوم مهر ماه امسال خبر داد و گفت: سوم مهر زنگ سال تحصیلی جدید به‌صورت حضوری و مجازی در سراسر استان نواخته می‌شود تا برنامه‌های آموزشی دانش‌آموزان آغاز شود.

مودی با اشاره به رعایت چند اصل در بازگشایی مدارس گفت: اصل نخست، توجه به سلامت دانش‌آموزان و خانواده آن‌ها است و هرکجا احساس شود سلامت این افراد به‌واسطه حضور در مدرسه به خطر می‌افتد، امکان تغییر شرایط حضور در کلاس درس وجود دارد.

وی اصل دوم را تدریجی بودن آموزش حضور در مدارس اعلام کرد و افزود: به دانش‌آموزان و مدارس ۴۵ روز فرصت داده شده تا از آموزش مجازی به سمت آموزش حضوری پیش بروند و مدیریت اقتضایی در دو هزار و ۱۲ مدرسه استان با محوریت شورای مدارس انجام شود.

مودی ادامه داد: شورای مدرسه با حضور مدیر و اولیای دانش‌آموزان صلاحیت هرگونه تصمیمی در چارچوب قوانین آموزش و پرورش را برای دانش آموزان دارد و شورای مدرسه می‌تواند با هماهنگی اداره آموزش و پروش شهرستان، تغییرات لازم را لحاظ کند.

وی با تأکید بر ضرورت حضوری بودن مدارس در سال تحصیلی جدید اظهار کرد: طی بررسی‌های انجام شده، سال گذشته شاهد افت تحصیلی آشکار و پنهان دانش‌آموزان بودیم.

وی گفت: به دلیل مجازی بودن آموزش‌ها ۲۰ درصد محتوای آموزشی طی سال گذشته حذف شد که افت تحصیلی آشکار دانش آموزان را به دنبال داشت؛ کاهش تحرک و عدم حضور دانش آموزان در اجتماع نیز سبب آسیب‌های پنهان آن‌ها شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان تاکید کرد: خانواده‌ها هیچ نگرانی بابت سلامت دانش آموزان در کلاس‌های حضور نداشته باشند، چرا که تمامی موارد بهداشتی در مدارس رعایت می‌شود و رسانه‌ها نیز می‌توانند این موضوع را با حضور در مدارس رصد کنند.

مودی با اشاره به سه سطح آغاز سال تحصیلی در مدارس گفت: آموزش‌ها در مدارس روستایی، عشایری و شهری که در هر کلاس آن‌ها کمتر از ۱۵ دانش آموز وجود داشته باشد، حضوری است.

وی افزود: مدارسی که متوسط حضور دانش آموزان در کلاس‌های آن از ۱۵ تا ۳۰ نفر باشد به صورت یک روز در میان فعالیت می‌کنند و یک روز آموزش مجازی خواهند داشت.

مودی سطح دوم آموزش را مربوط به مدارس دارای کمتر از ۳۰۰ دانش آموز دانست و اظهار کرد: آموزش در این مدارس از سوم مهر ماه در بستر فضای مجازی و از ابتدای آبان ماه به صورت حضور اما نوبت بندی شده انجام می‌شود. در سطح‌های یک و دو هیچ محتوایی از دروس دانش آموزان حذف نمی‌شود و آموزش‌ها به صورت کامل ارائه می‌شود.

وی به سومین سطح از آموزش در مدارس استان نیز اشاره کرد و افزود: مدارس دارای بیش از ۳۰۰ دانش آموز نیز فعالیت خود را از ابتدای سال تحصیلی به صورت مجازی آغاز کرده و از ۱۵ آبان ماه کلاس‌های حضوری را برای دروس اصلی و ضروری آغاز می‌کنند که امکان دارد بخشی از محتوای درسی آن‌ها به اقتضای شرایط همانند سال گذشته حذف شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی به وضعیت واکسیناسیون فرهنگیان در استان نیز اشاره کرد و گفت: تا کنون ۸۵ درصد از فرهنگیان استان دُز نخست واکسن کرونا و ۴۲ درصد نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند. رانندگان سرویس‌های مدارس نیز واکسن‌های خود را دریافت کرده و تاکید کرده‌ایم که صرفاً از رانندگانی استفاده شود که مقاومتی در برابر تزریق آن نداشته‌اند.

وی اظهار کرد: سن تزریق واکسن در کل کشور نیز کاهش پیدا کرده و خانواده‌ها می‌توانند نسبت به این موضوع اقدام کنند تا نگرانی‌ها از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ کاهش یابد.

مودی به واکسن دانش آموزان نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس مذاکراتی که با علوم پزشکی داشته‌ایم، آن‌ها قول داده‌اند واکسنی به صورت تک دُز برای دانش آموزان فراهم شود تا ایمنی لازم برای آن‌ها نیز ایجاد شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی همچنین به پوشش شبکه شاد در استان نیز اشاره و میزان آن را ۸۰ درصد اعلام کرد که ۱۰ درصد از متوسط کشوری بالاتر است. با کمک استاندار و سایر مسئولان در پوشش شبکه شاد از میانگین کشوری بالاتر هستیم تا دغدغه‌ها در این خصوص کاهش یابد.

وی گفت: برای ارتقای کیفیت آموزش نیازمند خرید ۱۳ کانکس و استقرار آن‌ها برای دانش آموزان روستایی و عشایری هستیم که تأمین پنج مورد از آن‌ها با کمک سازمان برنامه و بودجه استان در حال انجام است. سال گذشته نیز این کمبود را داشتیم اما عدم تأمین آن‌ها سبب لغو شدن آموزش‌ها در این مناطق نمی‌شود.

مودی درباره میزان شهریه مدارس غیر دولتی در استان نیز گفت: شهریه پیش دبستانی غیر دولتی در استان به طور متوسط دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، دبستان‌ها دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، متوسطه اول چهار میلیون و ۳۰۰ و متوسطه دوم نیز هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

وی شهریه مدارس تیز هوشان در متوسطه اول را یک میلیون و ۹۶۰ هزار تومان و متوسطه دوم را دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: شهریه مدارس شاهد در دوره ابتدایی از ۵۲۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان، متوسط اول از ۶۱۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و متوسطه دوم نیز ۷۴۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی تأکید کرد: تحصیل در مدارس دولتی کاملاً رایگان است و هیچ هزینه‌ای از دانش‌آموزان آن‌ها گرفته نمی‌شود.

انتهای پیام
captcha