نیازمند جشنواره محصولات قرآنی همچون فیلم فجر هستیم/دبیرخانه نمایشگاه توانایی رصد محصولات جدید را ندارد
کد خبر: 3606416
تاریخ انتشار : ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸
حجت‌الاسلام طیب‌حسینی عنوان کرد:

نیازمند جشنواره محصولات قرآنی همچون فیلم فجر هستیم/دبیرخانه نمایشگاه توانایی رصد محصولات جدید را ندارد

گروه دانشگاه: مدیر بخش حوزوی نمایشگاه بین‌المللی قرآن عنوان کرد: به دلیل نواقصی که در دبیرخانه دائمی نمایشگاه است و اینکه نمی‌توانند محصولات قرآنی جدید را رصد کنند و آن اثر به نمایشگاه قرآن برسد، این‌گونه تداعی می‌شود که محصول جدید قرآنی وجود ندارد. اگر جشنواره‌ای همچون فیلم فجر برای محصولات قرآنی و موسسات قرآنی وجود داشته باشد، آثار فراوانی در این رویداد حضور خواهند یافت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن طیب‌حسینی، مدیر بخش حوزوی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح برنامه‌های بخش حوزوی نمایشگاه قرآن پرداخت.
طیب حسینی با اشاره به دوازدهمین سال حضور بخش حوزوی در نمایشگاه قرآن، اظهار کرد: بخش حوزوی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم امسال دوازدهمین سال حضور خود را در نمایشگاه تجربه می‌کند و بر حسب حضور هر ساله، علاوه بر ارائه آثار برتر و فاخر مراکز و موسسات قرآنی، حدود 20 برنامه دیگر را طی برپایی ایام نمایشگاه برگزار خواهد کرد.

مشاوره‌های دینی؛ از پرمخاطب‌ترین بخش‌های نمایشگاه
مدیر بخش حوزوی نمایشگاه قرآن با اشاره به مراجعین بخش مشاوره دینی، گفت: یکی از پرمخاطب‌ترین بخش‌های نمایشگاه که هر ساله در بخش حوزوی برگزار می‌شود و توجه مخاطبین زیادی را به جلب کرده، بخش مشاوره‌های دینی است. در این بخش کارشناسان برادر و خواهر در زمینه‌های مختلفی همچون سبک زندگی، قرآن، دعا، حدیث، کودک، جوان و عقاید و احکام پاسخگوی مسائل مخاطبین و مراجعه‌کنندگان هستند. سال گذشته طبق آماری که داشتیم؛ حدود 8 هزار نفر مراجعه‌کننده در این بخش وجود داشت، و امسال این روند رو به تزاید است و پیش‌بینی می‌کنیم این تعداد 2 برابر سال گذشته باشد.

حضور طلبه‌های غیر ایرانی در بخش حوزوی
وی ادامه داد: از دیگر برنامه‌های بخش حوزوی در نمایشگاه امسال، برگزاری میزگردهای تخصصی است که درباره موضوعات مختلفی که همسو با شعار نمایشگاه؛ «قرآن، اخلاق و زندگی» است، با حضور شخصیت‌های نام آشنای حوزوی برگزار می‌شود. برنامه دیگر؛ غرفه ویژه طلاب غیر ایرانی است که در این غرفه علاوه بر معرفی آثار طلاب غیر ایرانی در حوزه قرآن و عترت، با دعوت از فرهیختگان کشورهای اسلامی که در قم تحصیل می‌کنند و از طلاب حوزه‌های علمیه هستند، از نظرات آنها و بیاناتشان در شناخت کشورهای مسلمان و کشورهای مبدأشان بهره می‌بریم. امیدواریم طی برگزاری نمایشگاه میزبان طلبه‌های از حدود 15 کشور باشیم.

نیمه دوم ایام نمایشگاه؛ میزبان غرفه آستانه مقدسه امام حسین(ع)
طیب حسینی گفت: برنامه مسابقات در بخش حوزوی همچون سال‌های پیشین وجود دارد، علاوه بر آن غرفه‌ای با عنوان غرفه عترت(ع) مانند هر سال، در این بخش حضور دارد. همچنین در نیمه دوم ایام برپایی نمایشگاه قرآن میزبان غرفه آستانه مقدسه امام حسین(ع) خواهیم بود.

160 اثر قرآنی تولید شده حوزوی در نمایشگاه بیست و پنجم
مدیر بخش حوزوی نمایشگاه قرآن اظهار کرد: در نمایشگاه قرآن امسال، مراسم رونمایی از آثار برتر حوزوی را خواهیم داشت، امسال 160 اثر برتر تولید شده طی یک سال گذشته را داریم که بخشی از آنها رونمایی و بخشی نیز عرضه خواهند شد، از جمله آنها موسوعه بزرگی است با عناوین «انتظار از منظر قرآن» و «زن از منظر قرآن»، همچنین 5 اثر قرآنی دیگر در قالب برنامه، نرم‌افزار و سایت‌های قرآنی است.

نیازمند جشنواره قرآنی، همچون جشنواره فیلم فجر هستیم
وی در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر اینکه اغلب مسئولین برگزاری نمایشگاه و نیز مردم گلایه‌مندند از اینکه بسیاری از غرفه‌ها، آثار جدیدی برای ارائه ندارند و محصولات اغلب تکراری است، ارزیابی شما از بخش حوزوی در این زمینه چیست و چه تمهیداتی برای این بخش از لحاظ کمی و کیفی در نظر گرفته شده است؟ تصریح کرد: یکی از سوالات ما هم در نمایشگاه قرآن همین است که چگونه می‌شود نمایشگاهی با رویکردی قرآنی، در کشوری قرآنی به عنوان یک رویداد بزرگ قرآنی اتفاق بیفتد، اما ماحصل تلاش جامعه قرآنی در آن نمایش داده نمی‌شود و این تداعی را ایجاد می‌کند که اثر قرآنی جدیدی وجود ندارد، در حالی که اگر خوب رصد شود، اثر قرآنی فاخر وجود دارد.
طیب‌حسینی افزود: گمان می‌کنم برخی نواقصی که در دبیرخانه دائمی این نمایشگاه است، از این جهت که نمی‌توانند محصولات قرآنی را رصد و حمایت کنند و آن اثر یا محصول به نمایشگاه قرآن برسد، این اتفاق را منجر می‌شود. همچون واقعه‌ای که ایام دهه فجر برای فیلم‌ها و رویدادهای سینمایی اتفاق می‌افتد، حمایت‌هایی که می‌شود و فیلم‌ها به جشنواره فیلم فجر می‌رسد، اگر همین اتفاق برای محصولات قرآنی و موسسات قرآنی که تولیدکننده این محصولات فاخر هستند بیفتد، طبیعی است آثار فراوانی در این رویداد حضور پیدا خواهند کرد.

وی ادامه داد: در بخش حوزوی نیز هر ساله آثار محتوایی و پژوهشی که تولید سالانه دارد عرضه می‌شود که اغلب محتوای دروس، حوزه قرآن، عترت و روایات است، سال گذشته قریب به 100 اثر قرآنی را به جامعه قرآنی معرفی کردیم و امسال نیز 160 اثر جدید را به جامعه قرآنی معرفی خواهیم کرد. در این بخش هر سال با یک محصول جدید در قالب‌های مکتوب، منشور، نرم افزاری، سایت‌های مختلف در نمایشگاه حضور پیدا کردیم، اما با توجه به اینکه عمده این آثار، پژوهشی و مطالعاتی و کاری علمی است، مخاطب خاص خود را دارد و شاید از این باب کمتر مورد توجه عموم بینندگان و مخاطبان نمایشگاه قرار گیرد، اما از این منظر که تولید محصول جدید قرآنی رخ داده، بحمدالله حوزه در این زمینه موفق عمل کرده و همه ساله با آثار بیشتری که جدید و به‌روز نیز هستند، نسبت به سال پیش در نمایشگاه حضور دارد.

مسئول روابط عمومی حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه نمایشگاه قرآن امسال جزء پر رونق‌ترین سال‌های برپایی نمایشگاه است، اظهار کرد: با توجه به تجربه 15 ساله حضورم در نمایشگاه قرآن، نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته مخاطب بیشتری دارد، گرچه مردم با وجود بُعد مسافت و عدم سرویس‌دهی خوب مسئولان برپایی نمایشگاه، با زحمت خودشان را به اینجا می‌رسانند، اما با این حال استقبال خوب است و امسال جزء سال‌های پر رونق نمایشگاه قرآن است.
captcha