طراحی سوخته؛ پشت پرده اعتراضات كارگری هفت‌تپه
کد خبر: 3782894
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۸

طراحی سوخته؛ پشت پرده اعتراضات كارگری هفت‌تپه

گروه سیاست و اقتصاد ـ مستند طراحی سوخته، با موضوع اعترافات دو نفر بازداشتی اعتراضات كارگری هفت‌تپه، از شبكه‌های صدا و سيما به روی آنتن رفت كه ابعاد جديدی از موضوع را به نمايش گذاشت.

طراحی سوخته؛ پشت پرده اعتراضات كارگری هفت‌تپه

به گزارش ایکنا از خوزستان‏، مستند طراحی سوخته، با موضوع اعترافات دو نفر بازداشتی اعتراضات كارگری هفت‌تپه، از شبكه‌های صدا و سيما به روی آنتن رفت كه ابعاد جديدی از موضوع را به نمايش گذاشت.

در ماه‌های گذشته شاهد اعتراضاتی در شوش و هفت‌تپه بوديم كه از سوی رسانه‌های بيگانه، بسيار مورد حمايت قرار گرفت و داستان شكنجه اسماعيل بخشی و اظهارات سپيده قليان، به تيتر نخست اين رسانه‌ها تبديل شد. مستند طراحی سوخته كه شب گذشته از شبكه‌های تلويزيونی پخش شد، پشت پرده ماجرای اسماعيل بخشی و سپيده قليان را به نمايش گذاشت.

در اين مستند اسماعیل بخشی، در اعترافات خود گفت: «از طریق فردی به نام علی‌نژادی با یک فرد دیگری به نام علیرضا عسگری كه ساکن سوئد است، آشنا شدم که در دهه هشتاد در تشکیل سندیکای کارگری در تهران و هفت‌تپه نقش مهمی داشت. او در جلساتی به من یاد داد که چگونه اعتصابات کارگری را شکل دهم و آن را هدایت كنم. در مورد تشکل‌یابی هم به من آموزش می‌داد و مدام تاکید می‌کرد که باید سازمان کارگری مخفی را شکل دهم. برای آموزش بیشتر هم من را با افراد دیگری آشنا كرد و جلسات را در تهران و شمال تشكيل می‌داديم.

در ادامه به گروهی به نام گروه «گام» وصل شدم که این گروه نقش واسطه بین کارگران هفت تپه و کارگران اعتراضی شرکت فولاد خوزستان و سایر اعتراضات کارگری را داشت و قصد داشتند تا این اعتراضات را یکپارچه و سراسری كنند. این گروه در ادامه شعار نان، کار آزادی اداره شورايی را مطرح کردند تا آن را زمینه‌ای برای براندازی از طریق اعتراضات کارگری قرار دهیم.

سپس با گروهی که اعضای یک نشریه بودند در تهران آشنا شدم و قرار شد تمام فیلم و عکس‌ها را در اختیار این گروه که مخالف نظام بودند قرار دهم تا آنها در فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای انتشار دهند که من هم این کار را انجام دادم.»

در جريان اعتراضات كارگری، فرد ديگری به نام سپيده قليان نيز بازداشت شد كه رسانه‌های بيگانه جنجال بسياری در مورد او درست كردند. اين فرد نيز در مستند طراحی سوخته اعترافاتی را به شرح زير به زبان آورد:

«به جریان حزب مارکسیست کمونیستی وابسته هستم و در سه روز حضورم در متن اعتراضات کارگری هفت‌تپه، عکس‌ها و فیلم‌های زیادی را تهیه و از طریق تلگرام در اختیار دوستان‌ام در کانال تلگرامی آمدنیوز که یک کانال برانداز هست قرار دادم. این مستندات را برای استفاده در شبکه توانا که یک شبکه معاند است نیز ارسال می‌کردم که فردی بنام علیرضا اعظمی، ساکن کشور هلند آن را دریافت کرده و در سایت و شبکه توانا منتشر می‌کرد.»

اعتراضات كارگری شركت كشت و صنعت هفت‌تپه، ناشی از سوء مديريت و واگذاری نادرست شركت به بخش خصوصی بود و اعتراض كارگران نيز به‌حق بود؛ با اين وجود رسانه‌های بيگانه با تمركز بر اعتراضات صنفی و به انحراف كشيدن آن، سعی در ايجاد آشوب با هدف شوم خود داشتند و در حالی كه مسايل شركت با ورود مسئولان به موضوع، در مسير حل شدن بود، اين رسانه‌ها و كانال‌های تلگرامی با بازنشر برخی ويدئو‌ها و حمايت از رابطان خود، سعی كردند فضا را آشفته كنند.

همچنين بر اساس مستند منتشر شده، فرشته محمدی که ساکن کشور بلژیک است یکی دیگر از افرادی است که در گروه گام وظیفه داشته است که هدایت اسماعیل بخشی در جریان اعتراضات کارگری هفت تپه را انجام دهد و اعتراف کرده است که طوفان توئیتری اعتراضات هفت تپه را به عهده داشته است.

علی نجاتی نيز دیگر فردی که در این رابطه دستگیر شده بود اعتراف می‌کند که به همراه اسماعیل بخشی و رضا شهابی با افرادی به‌نام سعیدی و باقری در کانادا ارتباط داشته‌ایم و آنها از طریق ما اعتراضات کارگری هفت تپه را هدایت می‌کردند.

اسماعيل بخشی 25 روز پس از آزادی ادعا می‌كند كه در زمان بازداشت، مورد شكنجه قرار گرفته است و اين موضوع به سرعت به تيتر نخست رسانه‌های بيگانه، قرار مي‌گيرد. دور جديد عمليات روانی آغاز می‌شود و در شرايطي كه شرايط شركت رو به بهود است و حقوق كارگران نيز واريز شده است، بار ديگر رسانه‌های بيگانه تلاش مي‌كنند كه با مظلوم‌نمايی، از اسماعيل بخشی حمايت كنند و افكار عمومی را نسبت به وزارت اطلاعات و نيروی انتظامی، مخدوش كنند.

مسئولان كشور نيز دستور رسيدگی به اين ادعا را صادر كردند و كميسيون امنيت ملی مجلس شورای اسلامی پس از جلسه با وزير اطلاعات، اعلام نظر كرد و هرگونه شكنجه و آزار و اذيت اسماعيل بخشی تكذيب شد. پس از مجلس نيز دولت به صراحت از كذب بودن اين ادعا خبر داد و محمود واعظی اعلام كرد: آنچه كه اسماعيل بخشی ادعا كرده بود، به هيچ وجه صحت ندارد.

قوه قضاييه نيز هياتی را برای بررسی موضوع تشكيل داده بود و نتيجه بررسی هيات را اعلام كرد. دادستان كل كشور ضمن تكذيب اين ادعا، اعلام كرد كه اين فرد جرايمی را نيز مرتكب شده و برای پوشش دادن به اين جرايم، ادعای كذب شكنجه را مطرح كرده است.

اسماعيل بخشی پس از آن در نشستی با فراكسيون اميد مجلس، عنوان می‌كند كه در دوران بازداشت، در كنار زندانيان داعشی نگهداری شده و اين موضوع را مصداق شكنجه عنوان می‌كند. اين در حالی است كه بخشی در فرم نظرسنجی در هنگام آزاد شدن با وثيقه از زندان می‌نويسد كه پيش از آن تحت تاثير حرف‌هايی بودم كه عليه اين نهاد زده می‌شد، قرار داشتم، ولی در مدت بازداشت جز برادریس و احترام نديدم.

به نظر می‌رسد آمريكايی‌ها پس از پروژه شكست‌خورده تابستان داغ، در تلاش هستند كه از هر فرصتی سوءاستفاده كرده و اهداف شوم خود در مسير به اصطلاح براندازی را پيگيری كنند. حال بايد ديد با روشن شدن پشت پرده ماجرای كارگران بازداشتی، چه برخوردی با آنها خواهد شد.

انتهای پیام

captcha