توصیف مقام امام رضا(ع) در جشن نوروز بمبئی
کد خبر: 3800298
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۶

توصیف مقام امام رضا(ع) در جشن نوروز بمبئی

گروه بین‌‌الملل ـ مراسم جشن نوروز ایرانیان در بمبئی هند با نوای موسیقی خراسانی گروه «سارایکا» و توصیف مقام و منزلت امام رضا(ع) به زبان محلی مردمان این سرزمین همراه بود.

به گزارش ایکنا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ مراسم جشن نوروز به همت وابستگی فرهنگی ایران در بمبئی با حمایت اداره‌ کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سالن اجتماعات مرکز علمی و فرهنگی روسیه برگزار شد و در آن سرپرست سرکنسولگری ایران و نیز محسن آشوری، رئیس خانه فرهنگ ایران در بمبئی، رئیس مرکز علمی و فرهنگی روسیه و تعداد زیادی از ایرانیان، پارسیان هند و علاقمندان به فرهنگ و هنر ایران‌زمین حضور داشتند.

این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز و پس از آن سرود ملی سه کشور ایران، هند و روسیه نواخته شد. در ادامه صلوات خاصه حضرت امام رضا(ع) پخش شد و سپس کلیپی درباره جشن نوروز در ایران به نمایش درآمد.

سرپرست سرکنسولگری كشورمان نخستین سخنران این مراسم بود كه گفت: نوروز به معنای نوشدن و شکوفایی طبیعت است و این رسم ریشه در ایران باستان دارد و تاکنون نسل به نسل حفظ شده است و ما امروزه گرد هم آمده‌ایم تا سال جدید را با نشاط و صمیمیت آغاز کنیم.

در ادامه وی اشاره كرد که جشن نوروز نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر همچون افغانستان، هند، تاجیکستان، پاکستان و ... نیز برگزار می‌شود و نشان‌دهنده اشتراکات فرهنگی بی‌شمار میان این کشورهاست.

وی تأكید كرد: این جشن فرصتی خوبی را مهیا می‌کند تا مردمان این کشورها بتوانند در کنار هم گرد آیند و از این اشتراکات سخن گویند.

سپس محسن آشوری، مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی با بیان سخنانی اظهار كرد: آغاز بهار و نوروز یک جشن فرهنگی است که یادآور امید، صلح و خوشبختی برای میلیون‌ها انسان در اقصی نقاط جهان است. همچنین نوروز بزرگداشت اعتدال، دوستی، روشنایی و زندگی است.

وی سپس با اشاره به برگزاری جشن نوروز در کشورهای مختلف گفت: در بیشتر کشورهای منطقه، جشن نوروز را به عنوان مظهر شکوفایی، تجدید حیات در نخستین روز سال هجری خورشیدی برگزار و از آن به عنوان یک سنت ایرانی اصیل مردمی تجلیل می‌کنند. هزار سال و اندی در کشورهای این منطقه آثار فراوانی در خصوص تاریخ و مردم‌شناسی منطقه به زبان‌های مختلف تألیف شده است و در بیشترین آثار تاریخی و مردم‌شناسی، ذکری از نوروز شده و یادآوری‌های بسیاری از تجلیل شکوهمند نوروز در این آثار وجود دارد.

وی ادامه داد: این امر نمایانگر آن است که نوروز به مثابه یک جشن ملی و اجتماعی، ریشه‌های عمیق و پایه‌های نیرومند و استوار در ملل و جوامع منطقه دارد و به همین دلیل در فرهنگ عامه و ادبیات زبان‌های کشورهای منطقه نوروز و مراسم آن همواره مورد توجه دانشمندان و شاعران بوده است و ده‌ها اثر مستقل، خاص درباره نوروز به رشته تحریر درآمده است.

در ادامه گروه موسیقی «سارایکا» (اعزامی از ایران) در بخش اول سه قطعه موسیقی محلی را که مختص به منطقه شمال شرق ایران است، اجرا کردند. شایان ذکر است؛ در قطعه اول سلام و توصیف مقام و منزلت حضرت ثامن الحجج(ع) به زبان شیرین محلی مردمان آن خطه بود. در قطعه سوم این گروه، رقص با چوب را که یکی از رسومات منطقه خراسان رضوی است اجرا کردند.

پس از اجرای نمایش، موسیقی کلاسیک هندی توسط ویویک جوشی اجرا شد. در این نوع موسیقی نوازنده با استفاده از ابزار و آلات موسیقی زمان گذشته چندین قطعه را اجرا کرد.

در ادامه بخش دوم موسیقی توسط گروه «سارایکا» اجرا شد که مورد توجه همگان قرار گرفت.

انتهای پیام

captcha